2009. november 12., csütörtök

Alkotmánybíróság előtt a szociális kártya

Az újkorcsoport a mai napon az Alkotmánybírósághoz fordult a Monokon tervezett szociális kártya bevezetése okán. Véleményünk szerint a monoki képviselő-testület által alkotott rendelet ellentétes a Szociális törvényben és az Alkotmányban foglaltakkal.

(Monok község polgármestere, Szepessy Zsolt László, szociális kártya bevezetését tervezi a segélyeket és egyéb pénzbeli juttatásokat igénybe vevő helyi lakosok számára. Szándéka szerint a kártyával csak kijelölt elfogadóhelyeken és csak a törvényben meghatározott árukat és szolgáltatásokat lehetne megvásárolni.)

Az újkorcsoport néhány héttel ezelőtt nyílt levélben fordult Szabó Máté ombudsmanhoz is a kérdésben: a levélhez a szociális szakma tekintélyes képviselőin túl számos civil személy is csatlakozott, kezdeményezésünk a monoki polgárok körében is jelentős támogatásra talált.

Az indítvány letölthető ide kattintva.

A Magyar Rádió összeállítása a kártyáról (mp4).
 

2009. november 5., csütörtök

Terézváros breaking news: Az AB tárgyalni fogja

 Az Alkotmánybíróságtól kapott tájékoztatás szerint a bíróság befogadta a csendrendelet elleni beadványunkat és kijelölték az előadó bírót. Foly. köv. tehát a csendrendelet ügyében. :)