2009. december 1., kedd

Népszavazási ellenkérdések a szociális kártyáról

Szepessy Zsolt László, Monok polgármestere a szociális kártyával kapcsolatban népszavazási kezdeményezéssel fordul az OVB-hez. Az újkorcsoport civil szervezet a mai napon szintén benyújtja ellenkérdéseit az Országos Választási Bizottsághoz. A kérdéseinkkel a szociális kártya ötlenének abszurditására, a Magyarországon eluralkodó szegényellenes hangulatra kívánunk rámutatni. Egyúttal szeretnénk felhívni a politikai döntéshozók figyelmét arra, hogy a szociális ellátórendszer átalakításával kapcsolatos 20 éves elmaradásukat ideje törleszteni. Ennek hiányában politikai kuruzslók egyre abszurdabb "csodaszereket" fognak kínálni a helyzet megoldására.

A szociális kártyával kapcsolatban az alábbi kérdéseket nyújtjuk be népszavazásra az OVB-hez:

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy minden segélyezett visszaél a segéllyel, elherdálja azt, így a segélyek szabad felhasználását minden segélyezetti csoport esetében (rendelkezésre állási támogatásban, ápolási díjban, átmeneti segélyben, lakásfenntartási támogatásban, rendszeres szociális segélyben, temetési segélyben részesülők) radikálisan korlátozni kell?

2. Egyetért-e Ön azzal, hogy minden munkanélküli ember alkoholra, dohányárura, játékgépre költi a pénzét, ezért a segélyek szabad felhasználását radikálisan korlátozni kell?

3. Egyetért-e Ön azzal, hogy minden rokkantnyugdíjas alkoholra, dohányárura, játékgépre költi a pénzét, ezért a segélyek szabad felhasználását radikálisan korlátozni kell?

4. Egyetért-e Ön azzal, hogy minden fogyatékkal élő alkoholra, dohányárura, játékgépre költi a pénzét, ezért a segélyek szabad felhasználását radikálisan korlátozni kell?

5. Egyetért-e Ön azzal, hogy minden beteg családtagját ápoló ember alkoholra, dohányárura, játékgépre költi a pénzét, ezért a segélyek szabad felhasználását radikálisan korlátozni kell?

Az újkorcsoport azt szeretné, hogy a magyar társadalom a fenti kérdésekre nemmel szavazzon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése