2009. március 12., csütörtök

Állj jobbra a metrólépcsőn! - Nemzetközi példák

Az alábbiakban ismertetünk néhány pozitív példát arról, hogyan kampányoltak külföldön a mozgólépcsős "jobbkéz-szabály" mellett. Tudtad például, hogy Londonban már az 1940-es években plakát hívta fel a figyelmet a kulturált közlekedésre? Az itt olvasható anyagot a BKV illetékeseinek is eljuttattuk.
 
Pozitív példák:
A metró mozgólépcsőjén való kulturált közlekedés formáját, amely szerint a jobboldalra állnak azok, akiknek kevésbé sietős a dolguk, hogy szabad elhaladást biztosítsanak azoknak, akik sietnek, szinte minden nagyvárosban ismerik. Az is igaz, hogy ez nem volt mindig így, ahogy a jelenlegi budapesti állapotok is mutatják. Az alábbiakban bemutatunk néhány külföldi példát arra vonatkozóan, milyen eszközökkel sikerült az utazóközönség figyelmét felhívni a jobboldali közlekedés szabályaira:
1. London – „Stand on the Right” – figyelmeztetések a mozgólépcsőket elválasztó felületen:
A brit nagyvárosban sikerrel alkalmazzák a mozgólépcső felületét elválasztó paneleken elhelyezett figyelemfelkeltő táblákat. Az utasok így mozgólépcsőzés közben szembesülnek a figyelmeztetéssel nagyjából 15 méterenként.
A pozitív példák teljes dokumentum letöltéséhez kattints ide!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése